MY GORGEOUS AND MACHO CROWD!!!

Saturday, 12 March 2016

After 4 Years, I'm Just Realized...

Dah lama aku tak sentuh social network seperti facebook, twitter dan lebih-lebih lagi blogspot ni. Bila aku surf internet je, the first thing yang aku buat ialah bukak email, reply dan bukak lagi dan reply lagi. Selesai je buat semua tu, aku terus buat kerja dengan lagak yang sangat-sangat busy.

Februari 2016, aku dapat surat dari Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) yang menyatakan bahawa lesen perniagaan aku dah expired. Fuhhhhhhhhhhhhhhhhh. Serius aku tak hirau pasal lesen expired tu! Masa tu baru aku tersedar yang selama 4 tahun ni I'm a big boss! Yes bos, I'm a boss.
At the beginning, selama 2 tahun aku jalankan bisnes secara bersahaja disebabkan kekangan study. (ibarat makan kuaci sambil tengok movie la....)
After 2 years, aku cuba kawal masa aku untuk run bisnes sambil menyiapkan Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Mekanikal dengan Kepujian and today, I was entitiled as Engr. Mxxxxxx Mxxxxxx Bin Ixxxxx Grad. IEM and generates income by my own company. Walaupun tak seberapa, syukur Alhamdulillah kerana hari-hari tak miss makan. Yang paling penting, masa kerja aku adalah fleksibel and I can do whatever I want.

My business is just an ordinary business which is meet with my soul (of course la engineering). I do supplying, repairing and servicing engineering equipment and specialist in automotive industries. Banyak benda aku nak cerita kat sini, tapi aku nak siapkan kerja aku dulu. Tunggu next post aku untuk aku kongsikan beberapa projek yang dah aku siapkan untuk clients/customers aku.

Ok, chow!

Sunday, 7 June 2015

Khazanah Yang Hilang

Punya la lama tak jenguk blog ni... fuhhhh fuhhhh fuhhhhhhh.. (dan debu-debu berterbangan)

Boleh tahan jugak la ke-busy-an aku dalam setahun dua ni. Duk menghadap study dan kerja sampai dah tak hengat media sosial dan hiburan. Tapi berbaloi jugak la dengan title Engr. yang duduk terletak pada pangkal nama aku di atas pengorbanan selama beberapa tahun ni.

TAPI, apa yang mendukacitakan hati aku sekarang ni,



MANA PERGI GAMBAR AKU????? sadis wehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BUSUK GILER!!!

SALAM.MY

OH! TOLONGLAH TENGOK