MY GORGEOUS AND MACHO CROWD!!!

Wednesday, 28 November 2012

Contest Mencipta Nama Blog QIOS

Aku di dalam DILEMA!!! bukan DELIMA! Confuse nak join ke tak nak contest QIOS ni. 
Bukan berlagak bagai la, cuma segan sikit.. hahaha... Aku bukan kaki join contest-contest macam ni.


Rasa tercabar pulak tengok idea orang lain. So, aku pun cuba menyahut cabaran untuk memerah kepala hotak aku yang berkilat sebab jarang guna nih. Kadang-kadang syok jugak kalau orang terima idea kita kan?

Cara nak join memang senang. Korang LIKE page diorang je kat Facebook. Klik sini http://www.facebook.com/pages/QioS-Blog-Shop/464367600279942



Lepas tu korang follow la blog diorang, bukan kena bayar pon kan....

Lepas tu serlahkan idea kreatif korang tu... Macam aku, aku cadangkan:

QIOSWEAR - Sebab background diorang lebih kepada pakaian
QIOStyle - Sebab mereka juga lebih kepada fashion and style. Kalau sebut bunyi QIO Style.
QIOStore - Sebab diorang menjual macam-macam.  Pronounce dia mcm Qio Store. Pelik jugak bunyi dia tu..

Aku belek-belek blog diorang huruf S tu nama si Syaza rupanya, xpasal2 jadi Style n Store.. Sori ye...hakhak..

Saturday, 24 November 2012

Nabiela Biela ajak tukar link bloglist!!!

Seperti biasa, kalau dah takde kerja nak buat selain berdating dengan aweks-aweks dan kawans perempuans dan jugak girlfriendssssssss (Cehhh, bajet HOT), aku duduk depan lappy menyiapkan kerja yang bertimbun sambil online la.. Kalau takde wifi, memang tak boleh buat kerja punya sebab cari bahan. Kalau wifi ada pulak, tetap tak boleh buat kerja sebab melencong ke lain..
Kalau take five tu aku berblogwalking la kan, takkan nak hadap tekanan sampai lebam kot...

Sedang belek-belek tu, aku terpandang entri blog yang aku follow pasal bloglist exchange. So, kalau korang nak tengok, cer klik NABILA BIELA.. Tak rugi kalau follow sebab Cik Nabila ni tak mengenakan sebarang bayaran untuk follow beliau. YA! Semuanya PERCUMA.



Dah kebetulan tajuknya bloglist exchange, (bukan tajuk dia Nabiela Biela ajak tukar link bloglist ke?)
Aku suggest kat korang untuk follow bloggers yang selalu aku belek page diorang.. Kalau tak menarik, takde la aku suggest kat korang.. Memang cantik menarik kau memang da bomb!


http://conteng2kreatif.blogspot.com
http://miraakim.blogspot.com
http://mynameishafizah.blogspot.com
http://sararose-93.blogspot.com

So, kalau ada yang nak difollow, boleh la drop link korang di ruangan comment.. #Mood tengah rajin ni..

Muka Heliza ditusuk straw!!!




Gambar ni aku ambil dari fesbuk kawan aku. Aku pon tak dapat maklumat lanjut tentang kejadian ini. Yang aku ada hanya gambar kejadian yang berlaku.

Ini gambar terbaru beliau...
|
|
|
|
|

|

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
v








Bahaya betul kalau muka terpampang kat merata-rata nih.. Ngeri aku..

p/s: Gambar Ihsan Budak Kuala Serabut...

"When I grow up, I want to be an engineer.."

"When I grow up, I want to be an engineer.."
Aku still ingat lagi petikan ayat ni since darjah 5 dulu yang berada dalam English Textbook zaman aku. Sekarang ni syllabus dah tukar, mungkin tak jumpa dah kot. 

Ada lagi yang still aku ingat apa yang ada dalam English Textbook darjah 1 dan 2, contohnya,

One two put my shoes, three four shut the door.. Yang ni common sangat. Yang lagi satu ni jarang-jarang sikit.. 

"Cobbler, cobbler, mend my shoe.
Get it done by half past two.
Half past two is much too late!
Get it done by half past eight."

Tapi sekarang ni aku bukan nak cerita pasal poem, poet, lagu atau segala madah pujangga yang ada dalam buku Bahasa Inggeris tu. Tapi aku nak cerita serba sedikit pasal angan-angan Mat Jenin aku masa sekolah dulu. 

Masa sekolah, especially zaman sekolah rendah memang cikgu ada tanya pada kita pasal My Ambition kan? Kalau boleh, kita sorang je yang boleh ada cita-cita yang kita nak. Tak boleh sama dengan orang lain! hahaha..
Time aku darjah satu dulu, aku nak sangat jadi Pilot. Pergghhh.. Gah Siot! Tiba-tiba bila cikgu tanya member aku, dia pon nak jadi Pilot..
Arghhhh!!! Cancel cita-cita nak jadi Pilot. Aku sanggup bercita-citakan jadi tukang kebun asalkan tak sama dengan orang! 

Aku pon tak ingat macam mana aku boleh pilih Engineer sebagai cita-cita aku, tapi yang aku tahu time darjah 5 tu memang aku dah bercita-cita jadi engineer. Masa tu aku sorang je angkat tangan bila cikgu tanya, "Siapa yang nak jadi engineer dalam kelas ni?"
Kembang lubang hidung aku masa tu sebab aku seorang sahaja yang mengangkat tangan..

Bila dah sekolah menengah, aku still lagi dengan cita-cita aku tu.. Yang tak boleh blah, setiap kali exam aku tulis IR. sebelum nama aku. Lagi tak boleh blah time aku form 4, semua properties aku tulis dengan IR. sebelum nama aku. Dengan paper trial SPM pon aku bubuh nama macam tu sehinggakan menimbulkan rasa tidak puas hati terhadap cikgu-cikgu aku.. Eleh, dengki la tu! Biarlah saya perasan sorang-sorang cikgu. 
Bukan semua cikgu yang marah kalau aku buat macam tu, ramai jugak cikgu yang support. Salah ke kalau berangan nak jadi engineer kan? Memang time tu perangai aku tak menunjukkan tahap IQ yang memuaskan untuk bercita-cita jadi engineer sebab aku selalu merapu setiap essay dalam exam. Merapu aku pon takde lah sampai isi terpesong, tapi habis semua nama member aku kena petik dalam karangan BM. Setiap kali cikgu bagi kertas yang ditanda, aku dapat simpan kertas tu sehari je. Lepas tu tak tahu mana pergi kertas tu, sedar-sedar dah sampai ke tangan orang lain sebab dirembat. Ingat majalah ujang ape???
Aku still ingat Cikgu Suerida iaitu guru kelas aku, dia tanya aku nak jadi kartunis ke engineer??

Tapi bila dah besar sekarang ni, kalau terjumpa cikgu-cikgu sekolah dulu mesti diorang bertanya, "Sekarang ni buat apa?"
Tak buat apa pon cikgu, cuti study.. Ternganga diorang, especially Cikgu Saiful..
Eheh, cikgu ni apesal? Ingat aku ni kurang cerdik ke? (gurau je..)
Cikgu Saiful ni cikgu kimia aku yang agak friendly dengan aku.. Kalau ada spotcheck apa-apa, memang aku dikecualikan, sebab aku tak bawak apa-apa ke sekolah.. Beg pon kadang-kadang je aku bawak..

"Belum jadi engineer lagi la ni?"
Belum lagi cikgu, kalau ada rezeki insyaallah cikgu...
Terima kasih cikgu sebab ingat lagi angan-angan Mat Jenin aku..

Tuesday, 20 November 2012

Traffic Source dari KamalMustafa.com

Salam 1 Malaysia!
Kalau bukak je dashboard blog, aku mesti klik statistic visitor dulu.. Aku rasa bukan aku sorang je yang macam tu kan?
Alhamdulillah, walaupun follower tak seberapa tapi aku gumbira  bangat seyhhh sebab visitor yang mencapai daily target. Tapi aku selalu tertanya-tanya mana datangnya traffic source dari blog seorang hamba Allah ni?
Dah lama aku cari dalam http://kamalmustafa.com, sampai la sekarang ni tak jumpa-jumpa.

Kewujudan beliau menjadi tanda tanya kepada diri aku.. Hahaha.. Aku pun klik dan cari lagi untuk hari ini. Oleh sebab tak jumpa, sampai ke sudah aku melayan blog beliau.


Aku pun tak perasan yang aku leka baca blog KM ni. Lepas satu post, satu post lagi aku klik.
Aku suggest korang tengok dan belek sendiri la, ada macam-macam tips dan info brader.

p/s: Sampai sekarang menjadi tanda tanya mana datangnya traffic dari blog beliau. Kalau KM pun tak tahu, aku lagi la tak tahu..


Sunday, 18 November 2012

ROKOK, MAKRUH, HARAM.

Gambar sekadar pencuci mata.
Soalan sensitif bagi aku, "Ko tak merokok ke?" 
Apsal? Tak pernah nampak aku merokok?
Soalan yang lagi sensitif sangat bagi aku, "Ko merokok ke?"
Apsal? Muka macam smoker ke?

Hahaha.. Soalan yang sering orang terdekat aku ajukan kat aku ni memang tahap kipas susah mati. Yang buat aku jadi tanda tanya, kenapa bertanya macam tu. 
Dalam dua tiga hari lepas lagi sorang bertanya soalan macam tu..Jadi confuse pulak nak jawab, kalau cakap tak macam penipu, kalau cakap ye macam menipu..
Lagi tipu kalau tak pernah smoking langsung. Pernah tu memang la pernah, tapi saja buat poyo je la.. Macho la kononnnn kan...? Lagi satu aku nak tanya, nampak macho ke merokok ni? Tak de ke perbuatan lain yang boleh menampakkan anda tu macho selain merokok? 

Jawapan yang selalu orang jawab kenapa dia merokok.
1.  Menghilangkan rasa mengantuk.
2.  Mencari idea.
3.  Hilangkan bosan. 
4.  Ketagih.

Bagi jawapan yang nombor 1 dan 2 sememangnya tidak masuk akal. Macam mana la nak hilangkan mengantuk kalau totally oksigen tak sampai ke otak. Aku tau sebab aku pun pernah buat, tak payah nak bukak buku sains biologi pon takpe. 

Untuk yang jawapan nombor 3 itu adalah jawapan paling tepat untuk anda merokok. Kalau dah bosan, korek hidung pon boleh hilangkan bosan tu kan? Masing-masing ada cara sendiri hilangkan bosan. 
Untuk jawapan yang last sekali tu, memang aku kesian sangat. Memang benda ni buat kita ketagih. Pasal apa? Sebab nikotin dalam rokok tu akan masuk dalam badan. Perokok bukan ketagihkan asap rokok, tetapi nikotin tersebut. 
Sebab tu kalau tak dapat rokok, perokok ni akan terasa nak merokok. Kalau perokok tegar tu memang kena cukup dos dia, sebab tu kena 2 kotak sehari kot.. hahaha


Sekarang ni yang membuatkan rokok membahayakan kesihatan adalah kandungan tar yang masuk ke dalam paru-paru.
Aku pernah merokok, aku pernah rasa pengalaman macam ni. Nak stop tak susah pun, singkirkan nikotin dalam badan. Macam mana nak buang, berhenti merokok terus. 

Ada yang cakap berhenti slow-slow, jangan nak merepek la. Kalau nak berhenti, tak payah sentuh langsung. Nampak sangat lemahnya diri kalau tak boleh lawan. Sampai satu tahap nanti, kalau terhidu asap rokok pun rasa nak muntah. Serius, baru la korang tahu yang asap rokok tu busuk sangat.
Kalau tak sayang diri, ingat la orang yang sayang kat kita. Cer fikir kalau kita mati nanti, kan dah hilang orang yang dia sayang.. Kan? kan? 

Merokok itu HARAM. Mana ada haram, makruh je la. Apsal makruh???
Tercengang aku dengar macam tu. Umur dah lanjut, study sampai oxford, tapi knowledge tipis...
"AMARAN KERAJAAN MALAYSIA: MEROKOK MEMBAHAYAKAN KESIHATAN."
Takkan la nak tunggu kat kotak tu tulis "AMARAN ALLAH S.W.T: MEROKOK MEMBAHAYAKAN KESIHATAN." pulak..(minta maaf kalau gurau ni kasar ye..)
Dah terang-terang membahayakan kesihatan, dah tentu la hukumnya HARAM. 
-memudaratkan diri.(Ibarat bunuh diri lerrrrr....)
-memudaratkan orang lain.
-membazir.

Kalau ternampak pak imam yang merokok tu korang jangan cakap dia tu kafir atau sesat pulak. Diorang tu ketagih sebab dah terjebak orang kata. Diorang pun berkeinginan untuk pencen merokok ni. Kawan-kawan aku pun ramai yang macam tu. 

p/s: So, adik-adik jangan try nak merokok ye..Kalau abang nampak, abang sebat dengan selipar jamban karang. hahaha

Thursday, 15 November 2012

Bercakap Pasal Teh

Hidup ni singkat je..Kalau Rasulullah cakap kiamat dengan zamannya jaraknya antara 2 jari, macam mana dengan hidup kita? Kali ni aku bukan nak cakap pasal hidup atau mati, just nak membuka mata je. Memang hidup ini penuh dengan ibadah untuk bekalan akhirat, tapi gunakan masa dan nikmat yang Allah bagi sebaik mungkin untuk kita explore tentang dunia.

Pendekkan cerita, aku nak ceritakan pasal teh je.. Since setahun yang lepas, aku perasan yang teh ni ada perbezaan. Sebelum ni aku rasa semua teh sama je kecuali TEH CAP LOMBONG.. Aroma memang memikat....hehehe..
Semua ni start daripada member aku yang memberikan stock teh yang memberangsangkan.. Dia ni memang malas nak bancuh air.. Sori la geng sebab cakap macam tu, memang ko malas pon kan??

Pagi semalam aku dapat teh yang aku nak, then terfikir nak ceritakan kat sini. So kalau korang terbaca, aku suggest kat korang untuk try...Boleh tak kalau aku cakap,1001 teas you must drink before you die..??
Doesn't means we can't die kalau tak cukup 1001 teh la... Just for your experience.. At least, kita dah rasa apa yang orang lain belum rasa..

Tuesday, 13 November 2012

Pay It Forward! Movie Yang Patut Tengok Sebelum Mati..

Bunyi menggerunkan tak? hahaha.. Dah lama aku nak ceritakan pasal movie ni, tapi takde masa la pulak..
Punya lama tangguh nak cerita kat korang, tiba-tiba semalam ada minah mintak movie kat aku.. Aku teringatkan pasal Pay It Forward ni..Movie ni aku tau dari member blogger jugak yang cakap movie ni best.
Aku pon download sebab nak tengok ape yang best.. Memang tak best! ZZZZZZZZZZZZ.....
Tapi movie ni memang betul-betul bagi inspirasi kat aku.




Pay It Forward ni macam konsep bantu membantu. Kita bukan membalas budi kepada orang yang dah membantu kita, tapi kita membalas budi dengan membantu orang lain. Orang lain yang telah kita bantu tu pula akan membalas budi dengan membantu orang lain. MLM?? Yup! Macam MLM kan..
Jadi bantuan kita tu bukan terhenti di situ, tapi ianya berterusan sampai la ke sudah. Sampai satu ketika nanti,  bantuan tu akan kembali kepada kita. Bayangkan kalau semua orang di sekeliling kita ada nilai macam tu?
So, kita perlu terapkan dahulu konsep Pay It Forward sebelum Saling Bantu Membantu.
Apa beza kedua-dua ni? Tak banyak beza pon. Cuma Bahasa Melayu dengan English je.. Hahaha
Aku rasa "Saling Bantu Membantu" ni berada dalam satu ruang yang terhad. Akan tetap berada dalam satu komuniti dan tak akan ke mana-mana kerana perkataan SALING kat situ.

So, aku berani cakap movie ni antara 1001 movies you must watch before you die..hehehe

DOWNLOAD PAY IT FORWARD

Thursday, 8 November 2012

Tutorial: Jadikan Pendrive Sebagai Bootable Device

Pernah ada masalah time nak format laptop, tiba-tiba file corrupt sebab CD atau DVD calar? Tak pun, baru je plan nak format laptop tiba-tiba baru perasan yang laptop korang tak ada CD Drive? Tak pun korang download ISO file, lepas tu tak tahu nak burn dalam CD dan jadikan dia bootable? Tak pun korang memang tak tahu apa yang aku merapu ni, then korang pon baca sebab korang nak tahu?

Ni aku nak share sikit pasal satu software yang aku biasa gunakan. Software ni sama je dengan software lain yang sama waktu dengannya. Kita selalu download file bootable dalam bentuk .ISO, macam installer OS, LiveCD, Beini, Backtrack etc.. Tapi tak tahu macam mana nak guna untuk dijadikan bootable dan boleh running dengan bangganya. Banyak software yang kita boleh guna, contohnya WinISO, PowerISO, NeroBurner. Tapi aku suggest kat korang especially newbie dalam bidang ni gunakan Rufus. Boleh klik SINI untuk DOWNLOAD!




Software ni hanya untuk create bootable untuk pendrive sahaja. Yes, SAHAJA! So, korang jangan la pulak tercari-cari option to create bootable untuk CD. Memang takkan jumpa even kucing berkokok sekalipun..Kalau korang guna version lain, tak tahu la pulak kannnn.. hehehe
Cara nak guna mudah je, korang perlukan pendrive dan satu file ISO yang korang nak guna. Cucuk pendrive, then klik device. Pilih pendrive korang tu. Then klik, gambar CD Driver di sebelah kanan tu untuk masukkan file input ISO korang tu. 


Lepas korang pilih, klik Open. Then, korang klik Start. AMARAN!!! Pastikan pendrive korang tu kosong! Sebab format pendrive tu perlu ditukar. So, kalau ada gambar awek korang dalam tu memang terdelete permanently. Lepas korang klik start, tunggu je la beberapa detik dan ketika sambil nyanyi lagu Sedetik Lebih. Memang geli telinga! hahaa
Biasanya kalau Windows OS punya installer, memang lama kena tunggu. 
Bila dah selesai, korang boleh try running guna VMware. Kalau takde, korang try la reboot laptop korang dan ubah Boot Order kat BIOS korang. 

Kalau nak tengok version YouTube, boleh klik SINI.

p/s: Sekarang ni member aku ramai yang tanya pasal nak create bootable Beini.. Jenuh la nak ulang banyak kali, ingat radio tape ke kena rewind banyak kali? hahaha.. Bunyi kasar, tapi melawak..

Thursday, 1 November 2012

Sistem Penyejukan Cecair


Alhamdulillah, siap satu kerja. Tengah sedap membelek bahan rujukan dalam hard disk, terjumpa pulak dengan karya klasik aku time diploma dulu. Hahaha 
Ayat super skema punya, kalau pakai bahasa rojak senang la nak explain. Kalau totally BM, engineering jadi sastera la pulak. Sebab aku rasa benda ni boleh jadi rujukan yang lain, so aku post natang nih untuk golongan yang memerlukan. (Boleh jugak tambah bilangan post aku ye tak?) Hahaha gelak sengsorang..
Lagipun aku tau, ramai yang jenis selak buku yang tebal pasal nak cari bahan ciput macam ni, buang masa je kutip satu-satu dalam buku tu. Sekarang ni semua di hujung jari, bukan setakat korek hidung je. Klik je, copy. Boleh gunakan masa yang ade tu buat kerja lain pulak. 
So, kalau berguna tu korang copy-paste-edit sikit. Nanti sama pulak dengan member. Ternganga nak jawab sape tiru sape nih??? 

Radiator merupakan salah satu komponen terpenting dalam sesebuah kereta yang menggunakan sistem penyejukan air.  Namun begitu, terdapat juga kenderaan yang tidak mempunyai radiator kerana ia menggunakan sistem penyejukkan udara.

Sistem penyejukan ini adalah suatu rangkaian untuk mengatasi terjadinya ‘over-heating’ pada enjin supaya enjin dapat beroperasi dalam keadaan stabilJika enjin tersebut beroperasi dalam keadaan yang agak sejuk, komponen yang bergerak yang mengalami geseran di dalamnya akan  berkurang jangka hayatnya dan kurang efisien serta mengeluarkan lebih banyak tahap pencemaran pada gas ekzos.  Kebanyakan enjin akan beroperasi dengan baik pada keadaan bendalir penyejuknya pada sekitar takat didih air iaitu 100oC.  Pada tahap ini, ruang kebuk pembakaran akan cukup panas dan membolehkan pembakaran bahan api menjadi lebih lengkap dan sempurna untuk menghasilkan kuasa yang sebaik mungkin.
  
Pada suhu begini, keadaan minyak pelincir akan lebih cair atau tahap kelikatannya akan menurun.  Ini akan membolehkan komponen enjin bergerak dalam keadaan yang kurang bebanan serta menjadi antara faktor penjimatan bahan api.  Begitu juga dengan komponen mekanikal yang bergerak akan mengalami kadar geseran yang rendah dan jangka hayat  komponen akan menjadi lebih lama.

Hampir semua jenis enjin akan beroperasi dengan baik pada tahap kepanasan yang ideal.  Oleh itu, untuk memastikan enjin cepat panas setelah dihidupkan dan memastikan tahap kepanasan sentiasa di tahap yang ideal adalah antara tugas utama satu sistem penyejukan.


Prinsip kerja radiator

Radiator beroperasi sebagai penyejuk sesebuah mesin seperti enjin kenderaan.  Semasa enjin beroperasi, pergeseran dan pembakaran yang berlaku di dalam enjin menghasilkan haba panas.  Kadangkala, suhu panas membantu dalam operasi enjin dan kadangkala tidak membantu.  Malahan, suhu panas enjin memusnahkan komponen enjin seperti kepala silinder menjadi bengkok akibat ‘over-heating’.



Kitaran kerja radiator bermula daripada tangki radiator seperti di dalam rajah di atas.  Apabila enjin beroperasi, pam air akan menyedut air masuk dari tangki radiator ke dalam blok enjin. Ketika enjin beroperasi, haba panas pada blok enjin diserap oleh air sebagai medium penyejuk. Pada ketika ini, suhu panas pada blok enjin tersebut dapat dikurangkan manakala suhu air meningkat. Pada ketika ini, haba panas blok enjin dipindahkan ke air. Perolakan haba yang berlaku menyebabkan air yang meningkat suhunya tadi bergerak naik melalui saluran-saluran sistem  sambil menyejukkan komponen. Kemudian, air tadi akan melalui termostat. Termostat berfungsi sebagai pintu yang akan terbuka dan tertutup mengikut tahap kepanasan enjin. Jika air tersebut dalam keadaan sejuk, termostat akan tertutup dan sebaliknya akan berlaku. Apabila air panas tadi sampai ke atas, ianya akan memasuki tangki radiator semula. Di dalam tangki radiator, air disejukkan semula. Sirip-sirip yang dibuat pada tangki air bertujuan untuk mempercepatkan penyejukan air tersebut. Hal ini kerana, semakin luas permukan yang bersentuhan dengan udara, semakin banyak haba yang dibebaskan ke persekitaran. Di dalam tangki radiator, air yang rendah suhunya akan bergerak turun semula kerana perolakan haba yang berlaku. Proses yang sama berulang mengikut tertib.


Komponen asas radiator


1.   Tangki Radiator       -Tangki radiator ialah tangki simpanan cecair penyejuk dan juga komponen menyejukkan cecair tersebut.  Sirip-sirip pada tangki radiator bertujuan mempercepatkan haba panas bebas ke persekitaran.  Kebiasaannya, tangki radiator diperbuat daripada aluminium kerana potensinya menyerap haba.  Tangki radiator selalunya diletakkan di kawasan yang mempunyai peredaran udara yang baik.

2.   Termostat                 - berfungsi sebagai pintu yang akan terbuka dan tutup mengikut tahap kepanasan enjin. Pada keadaan enjin sejuk, termostat akan tertutup untuk membolehkan enjin panas dengan lebih cepat kepada tahap kepanasan yang baik untuk beroperasi.

3.  Kipas Penyejuk         -Kipas penyejuk berfungsi sebagai pembantu dalam sistem penyejukkan.  Apabila udara dari persekitaran tidak mencukupi untuk menyejukkan sistem, kipas penyejuk akan beroperasi untuk menyejukkan sistem ke suhu yang sepatutnya.

4.Penutup Radiator       -Penutup radiator bertujuan untuk menutup tangki radiator.  Ianya diperbuat dengan keupayaan menahan tekanan tertentu yang wujud di dalam sistem.  Ia juga berfungsi sebagai injap untu cecair penyejuk masuk dari dalam tangki simpanan..

5. Tangki Simpanan      -Tangki simpanan ialah tangki tambahan bagi cecair penyejuk.  Apabila cecair penyejuk berkurangan, tekanan dalaman yang berlaku akan mengepam cecair penyejuk dari dalam tangki tersebut ke tangki radiator. 




Penyelenggaraan


Sistem penyejukkan air memerlukan penyelenggaraan dari masa ke semasa. Jika penyelenggaraan jarang dilakukan, risiko berlakunya kerosakan pada komponen sistem adalah tinggi dan secara tidak langsung mendatangkan mudarat kepada komponen enjin. Ini kerana, jika cecair penyejuk yang berkarat tidak ditukar akan menyebabkan liang-liang pada tangki radiator tersumbat. Ianya akn menganggu sistem penyejukan dan menyebabkan berlakunya over-heating.



Sistem penyejukkan hendaklah diselenggara sekurang-kurangnya 3 bulan.
Langkah-langkah penyelenggaraan adalah seperti berikut:
  1. Palam buang di bahagian bawah tangki radiator dan penutup tangki radiator dibuka dan air dibiarkan mengalir sehingga tangki radiator kosong.
  2. Air yang bersih diisikan ke dalam tangki radiator sehingga penuh atau melimpah. Kemudian, enjin dihidupkan tanpa menutup tangki radiator.
  3.  Enjin dibiarkan beroperasi sehingga air yang keluar daripada radiator tidak lagi berkarat.
  4.  Enjin dimatikan dan palam buang diikat kembali dengan kemas. Air yang bersih diisi semula ke dalam tangki sehingga penuh. Kemudian, enjin dihidupkan tanpa menutup tangki radiator.
  5.  Perlu dipastikan ketika enjin dihidupkan, tiada air keluar daripada tangki sebaliknya air di dalam tangki berkurang disebabkan air dipam masuk ke dalam blok enjin. Jika berlaku sebaliknya, berlaku kebocoran pada gasket kepala silinder.
  6. Perkara ini perlu dilakukan setiap tiga bulan atau lebih kerap lagi bagi mengelakkan radiator tersumbat atau sistem aliran air di dalam enjin tersumbat dengan karat air atau karat besi. Jika ini berlaku, suhu enjin tidak seperti biasa dan mungkin akan naik sedikit dan besar kemungkinan, over-heating boleh berlaku.




Monday, 29 October 2012

Kemungkinan Manusia Merentas Masa

Korang pernah tak terfikir nak kembali ke zaman bebudak dulu atau nak ke masa hadapan untuk tengok apa yang berlaku kepada kita akan datang? Mesti pernah terfikir nak merentas masa macam cerita Doraemon tu kan? Aku memang suka kalau ada cerita science fiction yang macam ni. Contohnya macam cerita Back To The Future. Lepas tengok cerita mengarut mengalahkan drama seram melayu, aku terfikir yang Time Travel adalah sesuatu yang tidak mustahil. Dia punya taksub sampai aku rasa yang aku ni perlu bertanggungjawab untuk mencipta mesin macam tu..Huahaha!!! Logik ke tidak? Is it possible or impossible untuk kita merentas ruang masa? 





Susah nak explain kan? Sebab teori-teori berkaitan diperkukuhkan oleh hukum fizik yang sememangnya kita tak akan faham even diorang explain berjuta kali. Kompleks sangat!

Albert Einstein yang memperkenalkan Theory of Relativity berpendapat yang TIME IS NOT FIXED! Ianya boleh diubah. Contohnya, Kalau kita pergi ke angkasa lepas dengan kenderaan yang lebih laju daripada kelajuan cahaya dan kembali ke bumi, umur orang di bumi akan lebih tua daripada umur kita. "Mengarut la ang!" aku pernah bertekak dengan member aku pasal ni masa form 1 dulu.. Hahaha.. Masing-masing nak tunjuk genius.
Tapi Einstein mengatakan time travel adalah sesuatu yang mustahil kerana sememangnya mustahil mencipta kenderaan selaju cahaya. Moto kapcai korang boleh pecut selaju 299792458 m/s tak?

Kemudian saintis lain mula mengkaji lebih mendalam dan menemui teori tentang merentas masa ni. Ada yang menggunakan WORM HOLES. Worm Holes ni adalah satu terowong yang menghubungkan Black Holes dan White Holes. Astronomers percaya yang Black Holes ni menyedut apa sahaja yang dekat dengannya termasuklah cahaya dan akan merentas masa melalui Worm Holes ni. 



Boleh imagine tak theory Worm Holes ni? Selain tu ada jugak teori lain seperti Quantum dan Rolling Up Time. Bila diorang kemukakan teori-teori macam ni, kita mula terfikir yang time travel ni adalah sesuatu yang tidak mustahil. 

Tapi sebenarnya macam tidak masuk akal. Kenapa?
Okey, tak perlu nak buat calculation fizik bagai, tak perlu nak teropong langit tengok black holes. Kalau manusia boleh merentas masa, mungkin mesin ini telah wujud pada masa akan datang. So, mesti la ada cucu, cicit, piut, miut kita datang bertandang ke rumah kita time hari raya ye tak? Takkan la setahun sekali tak boleh nak datang jenguk.

Alah, paling tidak pun datang 5 tahun sekali pun tak pe la. Logik tak penjelasan yang macam tu?

Lagi satu hujah yang boleh kita katakan Merentas Masa adalah MUSTAHIL ialah Surah Al-Asr.



Maksudnya: Demi Masa. Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh dan mereka juga berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan sabar.

Ayat ni dah jelas menunjukkan yang mustahil untuk kita berpatah balik ke masa lampau untuk betulkan kesilapan kita. Masa sentiasa bergerak, tak boleh diundur dan tak boleh dihentikan. So, TIME IS FIXED!

Korang nak jadi Time Traveller?? 
Aku nak ajar korang cara untuk pergi ke masa hadapan. Sebagai contoh kalau kita nak pergi ke 5 jam akan datang, cuba korang tidur dan bangun selepas 5 jam. Korang akan berada pada 5 jam akan datang la tu kan? 
Hehehehe

p/s: If you show somenone their future, they have no future..If you take away the mistery, you take away hope..:)

Friday, 26 October 2012

Salam AidilAdha

Alhamdulillah.. Baru je selesai dua majlis qurban di kampung aku untuk hari ni.. Seperti tahun-tahun sebelum ni, aku punya tugas duduk dalam parit la.. Ini memang tugas fevret aku nih! Disebabkan aku mempunyai ilmu pengetahuan dalam bidang engineering (Apa punya relate la dengan lembu..), aku diberikan amanah untuk memproses sistem penghadaman lembu tersebut. Atau dalam bahasa prosa klasik Mencuci Perut Lembu.. Tak ramai yang tahu macam mana nak cuci segala benda dalam perut lembu tu tau.. 

Terutama sekali pada bahagian usus.. Kan makanan tu pada bahagian dalam usus tu, macam mana kita nak cuci bagi bersih? Kita terbalikkan usus tu bagi yang bahagian dalam tu berada di luar. So, macam mana kita nak terbalik kan? Itu la yang aku buat magic kat bebudak hingusan.. Aku masukkan batang pokok bemban dalam usus tu, then keluarkan ikut lubang lagi satu. Kalau silap buat, memang koyak la nanti.. Aku nak cerita pun tak berapa reti, gambar pon takde nak tunjuk.. Yang mana tak tahu tu, esok lusa tengok la macam mana diorang buat nak cuci usus tu.. 

Aku rasa kerja yang ni paling aku suka sebab boleh kenakan member-member. Hahaha.. Memang kena simbah dengan air la kalau buat silap..Itu kira tak kejam lagi, yang paling kejam kalau kena baling dengan benda kaler hijau dalam perut tu......Aku ni jenis tak kejam punye... Hehehe

Tayar Dah Expired Pulak

Baru dua hari lepas aku post pasal persediaan sebelum perjalanan jauh. Sekarang aku dah selamat tiba ke destinasi yang dituju dengan bermacam dugaan. Baru adventure macam ni!
Korang tau tak tayar korang tu ada expired date? Kira macam roti la jugak.. Tapi kalau tayar, tetap tak boleh dimakan walaupun belum expired. Sebelum ni kan pernah kecoh kat berita pasal tayar expired yang diorang jual murah? Memang tayar tu new condition, tapi sifat tayar tu dah berubah. Tayar yang sepatutnya ada sifat kenyal dah jadi keras dan merekah. Jadi tayar tersebut tak grip kalau kita brek. Lagi satu masalah, tayar tu jadi bengkak sebab tekanan dalam tayar dah jadi tak stabil. Tu pasal la time drive terasa semacam je goyang dan bergegar. Kebanyakkan tayar mempunyai had usia selama 2-4 tahun je. Kalau kereta tu selalu guna, memang tayar botak dulu sebelum expired. Tapi lain pulak yang berlaku dengan aku ni. Tayar belum botak dah kena tukar empat-empat. Kepala pulak yang botak.Tengok-tengok tayar tu keluaran April tahun 2009 rupanya.

Memang dah sampai masa la pun. Sebelum ni kereta ni duduk parking je since baru beli dulu, kalau jalan jauh pun boleh kira dengan jari kut. Tu pasal la bunga tebal lagi. Aku memang jenis malas nak drive, jangan harap aku nak drive kalau tak ada urusan penting. Kalau masuk area bandar, lagi la aku tak nak. Tapi kalau dah tumpang member tu, memang kena drive la kalau tiba turn aku drive. 

Tuesday, 23 October 2012

Tips Memeriksa Kenderaan Sebelum Berjalan Jauh

Aku rasa semua dah tak sabar nak balik kampung untuk cuti Hari Raya Aidiladha kan? Kalau student tu, jasad kat kelas tapi fikiran dah melayang kat kampung. 
Tiket bas awal-awal lagi dah beli, barang semua siap packing kalah orang nak pergi Haji.
Post kali ini aku nak bagi tips kepada mereka yang berkenderaan sendiri sebelum memulakan perjalanan pulang ke kampung. 



Based on my experience (alamak! tercakap omputih pulak!!), elok kita periksa kenderaan sehari sebelum memulakan perjalanan. KENAPA?
Sebab ada beberapa kemungkinan yang berlaku. Kalau kita check kereta sejam sebelum bertolak, then kita detect ada masalah. Mungkin tak sempat nak fix kerosakan tersebut.
Jadi, seeloknya kita periksa seawal yang mungkin sebelum memulakan perjalanan.


  1. Mula-mula sekali kita periksa air di dalam tangki radiator dulu. Check level air di dalam tangki simpanan yang terletak di sebelah tangki radiator. JANGAN isi sampai penuh sehingga mencurah-curah ke ladang gandum ye.. Ikut level pada tangki tersebut.  Then, periksa keadaan 'radiator cap' secara fizikal. ini kerana penutup tersebut berfungsi sebagai 'thermostat' yang akan mengeluarkan air ke tangki simpanan apabila suhu enjin panas dan akan menyedut air dari tangki simpanan ketika air di dalam tangki radiator berkurang.
  2. Kemudian periksa keadaan minyak enjin pula. Tarik 'Dipstick' dan lap dipstick supaya bersih dari minyak dan masukkan kembali dipstick tu. Kemudian, tarik keluar balik dan periksa level minyak enjin tu. Periksa keadaan minyak tersebut secara fizikal. Jika ianya berwarna hitam, bermaksud minyak tersebut perlu ditukar. Di dipstick ada tanda MAX dan MIN, tambahkan minyak pelincir kalau ianya tidak berada pada tahap MAX. 
  3. Periksa keadaan brake fluid. Periksa level di dalam tangki fluid tesebut. Jika berkurang, tambahkan brake fluid dari jenis DOT3 atau DOT4. Lihat pada penutup untuk mengetahui jenis fluid yang digunakan. Jangan gunakan sebarangan minyak! Ini kerana brek menggunakan sistem hidraulik yang menggunakan bendalir bukan minyak. Minyak akan mengakibatkan kerosakan pada oilseal brek tersebut.
  4. Periksa keadaan power stereng fluid. Pastikan ianya mencukupi dengan melihat level pada tangki tersebut. Pastikan warnanya tidak hitam. Jika berwarna hitam, ianya wajib ditukar.
  5. Periksa keadaan bateri kereta anda. Bateri kereta mempunyai jenis sel basah dan sel kering. Jika sel kering, periksa indicator yang terdapat di atas bateri tersebut. Jika berwarna hijau, bermakna ianya masih elok. Sel kering pula menggunakan elektrolit atau air bateri. Periksa level air bateri tersebut dan tambah air bateri sehingga menunjukkan level MAX. JANGAN gunakan air biasa!
  6. Periksa keadaan Timing Belt dan belt yang lain. Periksa keadaan secara fizikal sama ada tegangan yang cukup dan tiada benang yang keluar. Lihat milliage atau tarikh akhir ianya ditukar. Jika sampai masanya, bawa kenderaan anda ke bengkel berhampiran. Langkah awal dapat menyelamatkan duit anda melayang ribuan ringgit.
  7. Periksa keadaan tayar anda. Periksa bunga tayar dan tekanan angin di dalam tayar tersebut. Untuk memeriksa bunga tayar, kita just lihat keadaan fizikal tayar tersebut. Kaedah yang biasa digunakan ialah dengan menggunakan syiling 20 sen. Letakkan syiling tersebut di celah antara bunga tayar. Jika tulisan SEN tersebut tak dapat dilihat, tayar tersebut masih lagi boleh digunakan. Untuk check tekanan angin pula, bawa kenderaan anda ke stesyen minyak berhampiran. Untuk kereta yang standard keluar kilang, sila periksa tekanan angin yang sesuai. Selalunya pengilang akan menampal sticker pasal tekanan angin tayar di celah pintu sebelah driver. Kalau tak ada, selalunya orang pam tayar menggunakan tekanan 200kPa. Periksa sekali angin tayar spare!
  8. Okey.. Semua dah cek kan? Last sekali cek minyak petrol anda sebelum memulakan perjalanan. Kalau untuk perjalanan yang jauh, pastikan minyak sekurangnya setengah tangki. Ini adalah untuk langkah persediaan jika berlaku sebarang kemungkinan. Kemudian periksa peralatan kecemasan yang sepatutnya perlu dibawa berada dalam keadaan sempurna. Contoh: Spanar buka tayar, Spanar saiz 8,10,12,14 dan 17, screwdriver, jerk, lampu suluh, triangle reflector, air dan first aid kit. 
Selamat pulang ke kampung halaman dan Selamat Hari Raya Aidiladha. 
Berhati-hati di jalanraya dan ingat orang yang menyayangi kita!

Sindiket Mempergunakan Kanak-Kanak

Tadi aku lepak bersama member-member aku di sebuah kedai makan tepi jalan. Tengah sedap berborak, tetiba didatangi oleh satu kelibat manusia berbaju kurung dan bertudung lalu memberi salam. "Assalamualaikum pakcik..." Huaaaaaaa.... tua sangat ke muka aku nih??? balik rumah terus tengok cermin 3-4 jam..hahaha..
Then, kami jawab salam. Aku tengok macam dia nak jual something sebab dia pegang botol dan resit. Aku tengok betul-betul resit tu ala Dektektif Conan gitu..Oooo... Resit derma anak-anak yatim.. 



Ini bukan first time aku jumpa orang macam ni, dah banyak kali dah. Korang pon banyak kali jumpa kan? Kita keluar je bank, datang bebudak datang nak jual madu, kalendar dan duit tu diorang cakap disalurkan ke rumah anak-anak yatim, tahfiz dan bla bla bla... Dia ingat aku baru lepas keluar duit kot. Padahal aku punya la bebal, baru lepas bank in duit bayar duit kereta, itu, ini.. Kekadang nak balik ke Johor ikut highway, dari Ipoh ke Johor berapa banyak R&R yang ada? Setiap kali berhenti, mesti ada bebudak ni tunggu kat petrol pump. Aik? Tadi bukan budak ni ke yang aku jumpa kat Tapah? Time tu aku kat Sungai Buloh. Takkan dia ada ilmu jampi serapah kot? Mungkin orang lain kot... Aku terus cam muka dia betul-betul..Mane la tau kot terjumpa lagi..
Sampai kat Seremban pulak, jumpa orang macam tu lagi. Ishhhh.. Aku tenung muka budak tu bebetul.. Nasib baik bukan orang yang sama. Kalau tak, mau pengsan aku kat situ.. Bayangkan la, aku punya la pecut selaju yang boleh dari Ipoh. Tetiba jumpa orang yang sama. Tak ke impossible?

Seriously, memang budak ni jual barang mahal gila. Lepas tu pulak, barang yang dijual bukan keperluan aku pun. Apa yang aku boleh buat, aku bagi la sedekah seposen kat budak tu. Mesti korang ada terfikir bebudak ni mungkin menipu, tak pun bebudak ni dipergunakan oleh sindiket tertentu. Member aku pon marah kalau aku bagi duit macam tu je. Ingat duit senang nak dapat ke? 

Ya Allah, bukan niat aku nak menunjuk2 kat korang. Korang pon xkenal sape aku kan? So, xde sebab aku nak buat macam tu. Aku just nak ubah mentality semua orang pasal ni. Setiap kali orang meminta sedekah atau derma, abaikan perasaan suspicious korang tu. Yang paling penting, niat korang sedekah tu ikhlas. Buangkan prasangka buruk and think positive! Kalau dia nak tipu sekali pun, itu urusan dia dengan Allah. 
Takkan miskin diri kita ni disebabkan RM10 yang korang bagi tu. Insyaallah, Allah akan pulangkan berlipat kali ganda. Aku sendiri dah merasa, sejak aku tinggal berjauhan dengan keluarga memang duit selalu tak cukup. So, memang jadi kedekut nak bagi seposen kat orang. Lepas tu aku ada dengar kuliah pasal derma, hadiah dan sedekah. Walau time kita sempit sekali pun, kalau ada balance duit tu ringankan tangan untuk bersedekah. Alhamdulillah, ada je rezeki yang Allah beri time aku takde duit. Kekadang kawan panggil bagi job, kekadang tengah drive tu ada orang kereta rosak. Rosak sikit je, diorang bagi sedekah kat kita. Memang Allah tak bagi lebih kat kita, Dia akan bagi cukup-cukup kat kita untuk kita survive. Lagi satu, jangan membazir beli benda bukan-bukan. Aku cukup pantang kalau member mintak 20 sen sebab tak cukup duit nak beli rokok! Bukan kedekut, aku sayang kawan-kawan aku.

p/s: Merokok itu HARAM!!!

Sunday, 14 October 2012

Teknologi Elektrik: Litar Selari

Selalunya ramai yang keliru dengan perbezaan litar sesiri dengan litar selari. Diorang cakap litar sesiri ialah litar yang bersiri-siri dan litar selari ialah litar yang ada satu laluan je. Bukan diorang yang fikir macam tu, aku pun fikir macam tu jugak time sekolah dulu. Absolutely SALAH!

Yang sebenarnya litar sesiri ialah semua komponen berada dalam satu siri MANAKALA litar selari pulak ialah litar yang mempunyai cabang yang lain. Oleh sebab kedudukan komponen dalam keadaan selari dalam litar skematik, ianya dipanggil selari. Dalam bahasa omputihnya disebut Parallel Circuit.


Cara pengiraan litar selari adalah berbeza kerana mempunyai lebih dari satu laluan. Arus (current) akan berpecah melalui laluan yang ada dan nilai voltage yang masuk ke dalam laluan adalah sama. 

IT =I1+I2
VT =V1=V2

Untuk mendapatkan jumlah rintangan pula, 

1/RT = 1/R1+1/R2


Teknologi Elektrik: Litar Sesiri

Litar Sesiri (Series Circuit) ialah litar yang hanya mempunyai satu laluan sahaja untuk arus mengalir di antara dua titik. Oleh itu, arus yang sama mengalir pada setiap komponen.

Litar Sesiri
Pengiraan bagi litar ini amat mudah kerana jumlah rintangan yang terdapat di dalam litar ini adalah sama dengan hasil tambah bagi setiap rintangan. 


Berdasarkan gambarajah (a) kita dapat lihat terdapat empat perintang. Oleh itu, jumlah rintangannya ialah:

RT = R1+R2+R3+RN

Untuk mendapatkan nilai arus (current) pula, kita hanya menggunakan rumus asas V=IR.

IT = V/RT
Perintang adalah beban kepada bekalan kuasa, Vs. Untuk mengetahui voltan setiap beban tersebut, kita menggunakan nilai arus yang sama tetapi nilai rintangan mengikut beban tersebut. Sebagai contoh, jika kita ingin mencari voltan untuk R1,

V1 = IT(R1)

Eh, tak perasan aku guna ayat skema.. Kalau dah expert sikit, kita boleh jugak guna equation yang cenggini haa.

V1= (R1/R2) VT

Untuk memastikan pengiraan yang telah kita buat tadi adalah tepat, jumlah V1,V2,V3,VN adalah sama dengan VT.

VT = V1+V2+V3+VN


p/s: Buah cempedak di luar pagar ye....

Saturday, 13 October 2012

Konsep Aliran Elektrik

Alhamdulillah, dah post yang ke-100 dah pun. Pernah guna pili atau kepala paip? Tipu sangat kalau tak pernah guna. Nanti hidung jadi macam Pinochio karang. Lainlah kalau seumur hidup mandi guna air telaga.




Andaikan kepala paip tu sebagai perintang, paip sebagai wayar dan tangki air sebagai bateri. Tangki membekalkan air dan melalui paip tersebut. Tekanan di dalam tangki tu ibarat Voltan. Kalau tekanan tinggi, maknanya voltannya tinggi. Apabila air tersebut masuk ke dalam paip, aliran air tersebut bergerak laju dan banyak. Macam tu lah arus elektrik mengalir. Bila kita buka kepala paip, air akan mengalir keluar. Tapi kalau kita tutup sikit kepala paip tu, air mengalir dengan kuantiti yang sedikit dan perlahan. Jadi, kepala paip tu kita anggapkan sebagai perintang yang menyekat tekanan dan kuantiti air yang mengalir. 

Gambar di bawah ini mungkin boleh membantu pemahaman konsep ni.


Voltan memberikan daya untuk menggerakkan sejumlah arus elektrik melalui pengalir, Rintangan pula menyekat jumlah arus yang mengalir tersebut. Mudah je kan?

Tips mengahafal persamaan menggunakan Segitiga VIR

Pernah tengok segitiga ni? Ini takde kena mengena dengan agenda freemason dan illuminati okey!



Segitiga ni aku jarang guna sebab aku hafal equation V=IR je. Kalau nak cari  I atau R, just terbalikkan equation tu. Kalau nak guna figure ni, kena ingat kedudukan V perlu diletakkan di atas. 
Kalau kita nak cari nilai Voltage, tutup huruf V dengan jari. Kalau tak nak guna jari, guna pemadam pon boleh. Takpe.... hahaha
Okey, be serious! Bila kita dah tutup huruf V tu, kita boleh lihat huruf I dan R berada bersebelahan. Oleh itu, kita darabkan I dengan R tu. Kalau kita nak cari nilai I pula, kita tutup huruf I dan boleh lihat V berada di atas R. Oleh itu, kita bahagikan V kepada R. 
Kalau kita nak cari nilai R, kita tutup R. Kita boleh lihat V berada di atas I. Then, kita bahagikan V kepada I. Senaaaaaannnggg.....

Untuk lebih memahami konsep hubungkait antara Voltage, Resistance dan Current, klik SINI.

Asas Elektrik

Assalamuailaikum pembuka bicara.. Ecewah! Cantik semacam bahasa.. Jawab, jangan tak jawab salam tu..
Memandangkan mechanical engineering ni ada relate dengan elektrik, so post kali ini nak menceritakan serba sedikit tentang elektrik. Aku tak hebat mana pun pasal elektrik ni, tapi kalau simpan ilmu yang sedikit ni nak buat apa kan? Tak rugi pun kalau aku share dengan orang. Sesetengah orang boleh hafal semua, tapi konsep zero. Bila nak apply kat sistem, ternganga luas sampai lalat besar penumbuk boleh masuk.

Firstly, apa yang patut kita tahu ialah definisi litar elektrik.


Litar elektrik ialah satu sambungan yang lengkap antara beberapa elemen seperti sumber elektrik dan beban menggunakan pengalir. Beban yang dimaksudkan di sini ialah komponen elektrik seperti mentol, perintang dan lain-lain. Pengalir pula terdiri daripada bahan konduktor elektrik seperti wayar.

Secara basic, dalam sebuah litar yang lengkap ada beberapa elemen yang kita patut tahu iaitu Voltan, Arus dan Rintangan.
Voltan ialah daya yang menggerakkan elektron di dalam pengalir elektrik (koduktor). Unit untuk voltan ialah Volt (V). 
Arus (current) ialah jumlah elektron yang mengalir di dalam konduktor tersebut. Unit untuk arus ialah Ampere (A) dan simbolnya ialah I.
Rintangan (resistance) ialah halangan yang menyekat jumlah elektron untuk mengalir di dalam konduktor. Kalau current dan voltage melalui resistor, nilainya akan menurun. Unit untuk rintangan ialah Ohm (Ω) simbolnya ialah R.

Oleh itu, Hukum Ohm menyatakan bahawa arus elektrik yang mengalir berkadar terus dengan voltan dan berkadar songsang dengan rintangan.

Ingat betul-betul statement ni. Kalau bukan sebab lecturer aku buat kuiz pasal Ohm's Law ni, sampai sekarang aku tak ingat kot.

Based on this statement, kita boleh dapat equation macam ni.
V=IR..........1
I=V/R.........2
R=V/I ........3

Simple kan? Tapi ada jugak yang tak boleh nak ingat benda ni. Nak senang ingat, klik SINI.
Untuk memahami konsep pula klik SINI.

p/s: Sabda Rasulullah SAW: “Apabila mati seseorang anak adam itu maka akan terhenti segala amalanya kecuali 3 perkara iaitu amal jariah, ilmu yang bermanfaat dan doa anak yang soleh”.

Sunday, 23 September 2012

Projectile Motion

Apa tu projectile motion? Kalau dalam Bahasa Melayu aku pun susah nak translate perkataan ni. Korang pernah main game Angry Bird? Kita kena cari sudut dan kekuatan lastik tersebut untuk memecahkan objek dalam jarak tertentu.

Entri kali ni aku akan menerangkan tentang prinsip Projectile Motion yang sememangnya sukar bagi student engineering nak faham. Maklumlah, kadang-kadang buku semuanya English version, lepas tu tebal sampai tak larat nak selak. Nak beli tak mampu, nak pinjam library pulak kena berebut.



Gambar di atas ni adalah basic figure untuk Projectile Motion ni. Bermula daripada Va, kebanyakannya telah diberi nilai halaju awal beserta sudut. Jika tidak diberi, kita perlu mencari menggunakan nilai pada Vox ataupun Voy. Macam mana nak cari Va? Dengan menggunakan sin & cos rule. 

Kebanyakkan member2 aku dulu banyak yang confuse apabila objek berada di titik maksima iaitu pada puncak graf di dalam gambar di atas. Nilai V1x masih sama dengan nilai V0x tetapi nilai V1y = 0.
KENAPA? Pada titik tersebut, objek tersebut masih lagi mempunyai halaju yang sama pada paksi-x tetapi halaju pada paksi-y adalah sifar. Kenapa saya cakap sifar? Pada titik ini, tarikan graviti bumi membuatkan objek tersebut jatuh ke bawah. Pada saat tu objek tersebut sememangnya berhenti seketika mungkin dalam masa 0.0000000001 saat. Oleh sebab itu, kita boleh rujuk equation titik maksimum ini jika sesetengah nilai tidak diberi.

Untuk V1x = Vox disebabkan tiada daya yang menghalang halajunya berubah. Oleh sebab itu, halaju pada paksi-x sentiasa seragam melainkan jika dinyatakan halangannya. Sebagai contoh apabila objek tersebut mengenai dinding ataupun jatuh ke tanah. Halaju objek pada titik tersebut adalah sifar pada paksi-x dan paksi-y.

Ini baru asas yang perlu kita tahu. Insyaallah saya akan tunjukkan bagaimana nak calculate pulak ye..

Tuesday, 4 September 2012

Tradisi Meriam Talang.. Kebabom!

Dah lama aku tak update story kat sini. Sibuk berpuasa? Eh, taklah... Sibuk beraya? Tak jugak..
Benda ni aku nk ceritakan sebelum Ramadhan lagi, tapi atas sebab-sebab tertentu aku terpaksa delay sampai la ke hari ni. 
Asal Ramadhan je mesti ada yang teringat dengan meriam buluh kan? Kalau kaum wanita pulak mesti sibuk dengan baju raya dan kuih raya punya. Kannnnnn?

Entry aku kali ni mengisahkan tentang tradisi turun temurun orang kampung aku yang terletak di Kuala Kangsar iaitu meriam karbait. 
Karbait tu ape? Karbait tu dikenali dengan nama saintifiknya iaitu Kalsium Karbida yang menghasilkan gas pembakaran jika direndam dalam air. 
Bila kita dengar pasal meriam karbait ni mesti terlintas perkataan BAHAYA punya. Tapi di kampung aku belum ada sejarah budak-budak tercedera. Ini kerana mereka menitikberat dalam aspek keselamatan. Ecececewah!
Meriam yang digunakan diperbuat daripada besi dan tidak seperti kebanyakkan orang yang menggunakan buluh. Oleh itu, risiko dapat dikurangkan. (Skema punya ayat..)





Apa yang specialnya ialah tradisi ini dimainkan setiap kali malam Aidilfitri bermula daripada pukul 12 tengah malam sehinggalah ke pagi Aidilfitri. Malam tu suasana punyalah meriah macam pesta, siap ada orang berniaga di tengah-tengah sawah. 

Tiada siapa pun yang tahu sejak bila tradisi meriam di Kampung Talang ini bermula. Jika ditanya pada kaum veteran pon diorang ternganga sebab time diorang budak-budak pon benda ni dah sedia ada.

Nak cerita banyak memang tak reti. Kasi tengok video dan rasa sendiri..:D

Saturday, 7 July 2012

Doa Kekasih


Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Ya Allah…
Seandainya telah Engkau catatkan…
Dia milikku tercipta buatku…
Satukanlah hatinya dengan hatiku…
Titipkanlah kebahagiaan antara kami…
Agar kemesraan itu abadi…


Ya Allah…
Ya Tuhanku yang Maha Mengasihani…
Seringkanlah kami melayari hidup ini…
Ketepian yang sejahtera dan abadi…
Maka jodohkanlah kami…

Tetapi Ya Allah…
Seandainya telah Engkau takdirkan
Dia bukan milikku…
Bawalah dia jauh daripada pandanganku…
Luputkanlah dia dari ingatanku…
Dan periharalah aku dari kekecewaan…

Ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti…

Berikanlah aku kekuatan…
Menolak bayangannya jauh ke dada langit…
Hilang bersama senja yang merah…
Agarku sentiasa tenang…
Walaupun tanpa bersama dengannya…

Ya Allah yang tercinta…
Pasrahkanlah aku dengan takdir-Mu…
Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan
Adalah yang terbaik untukku…
Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui…
Segala yang terbaik buat hamba-Mu ini…

Ya Allah…
Cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku…
Di dunia dan akhirat…
Dengarkanlah rintihan daripada hamba-Mu yang daif ini…
Jangan Engkau biarkan aku sendirian…
Di dunia ini mahupun di akhirat…
Menjuruskan aku ke arah kamaksiatan dan kemungkaran…
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman…Agar aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup…
Ke jalan yang Engkau redhai…
Dan kurniakanlah kepadaku keturunan yang soleh dan solehah…

Ya Allah…
Berikanlah kami kebahagiaan di dunia dan akhirat…
Dan periharalah kami dari azab api Neraka…

Amin…amin…Ya rabbal ‘aalamin.

Ya Allah,  Ya Rahman, Ya Rahim..
Aku cintakannya Ya Allah,
Andai dia ditakdirkan menjadi jodohku,
Kau peliharalah kebahagiaan kami Ya Allah,
Andai dia bukan jodohku,
Buanglah segera rasa cintaku terhadapnya,
Agar aku sentiasa tenang untuk beribadah kepadamu Ya Allah..
Amin Ya Allah, Amin Ya Rahman, Amin Ya Rahim...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BUSUK GILER!!!

SALAM.MY

OH! TOLONGLAH TENGOK