MY GORGEOUS AND MACHO CROWD!!!

Monday, 21 May 2012

Kita Perlu Memasarkan Bisnes di Facebook! Kenapa?

Pada hari ini, buka sahaja internet pastinya perkara pertama yang akan diakses adalah akaun Facebook. 


Jika malas nak baca KLIK SINI..


Tidak kira bila masanya, fenomena Facebook kita telah menular di muka bumi. Namun, tidak salahnya kita sebagai usahawan menggunakan kelebihan Facebook ini bagi memasarkan bisnes kita kepada pasaran!
Jom kita lihat, mengapa ianya perlu?


1) Ratusan Juta Pengguna Facebook


Pengguna Facebook terus meningkat dari hari ke hari. Manakala jumlah pengguna Facebook dari Malaysia adalah di antara yang tertinggi di dunia dan Asia. Kita tidak akan mengambil kesemua jutaan pengguna itu, sebaliknya kita boleh tentukan berapa ramai yang kita mahu sasarkan.


Pengguna-pengguna Facebook ini pula biasanya akan membuka Facebook terlebih dahulu berbanding laman web yang lain. Malah tidak salah jika dikatakan, ada sebahagian pengguna Facebook tidak berminat untuk melayari mana-mana website seperti blog dan sebagainya. Mereka hanya aktif di Facebook sahaja atau paling kurang, mereka teramat kerap melayari Facebook pada setiap hari.
2. Facebook Ads


Dengan fungsi Facebook Ads berbayar yang disediakan oleh pihak Facebook, kita boleh membuat iklan yang fokus, tepat dan menumpu kepada golongan yang tertentu sahaja seperti umur, minat, tempat tinggal dan jantina. Fungsi ini tiada di mana-mana laman web pengiklanan yang lain.
Walaupun FB Ads adalah memerlukan kos (berbayar), namun dengan wujudnya beberapa panduan dan kursus berkaitan pengiklanan ini, kita boleh mengelak kerugian dan kegagalan.


3. Facebook Mobile


Semakin banyak gajet yang dilengkapkan dengan aplikasi media sosial seperti Facebook. Pihak pengeluar gajet seperti Apple, Samsung, Nokia dan banyak lagi, kini memasukkan aplikasi media sosial ke dalam produk keluaran mereka.
Daripada jumlah pengguna Facebook, sebahagian mereka mengakses Internet dengan menggunakan gajet elektronik. Bermaksud, mereka akan terus menerus online di Facebook walaupun tidak berada di rumah ataupun di pejabat (tempat bekerja).


Ini adalah satu peluang untuk usahawan dan perniagaan, di mana usaha promosi kita begitu mudah dibaca dan sampai kepada pengguna-pengguna Facebook pada bila-bila masa.


4) Facebook Bersifat Viral


Aspek viral adalah salah satu ciri yang ada pada Facebook. Apa yang seseorang buat di Facebook, ia boleh diketahui oleh rakan-rakannya yang lain. Contohnya jika seorang pengguna FB klik Like satu Page bisnes, rakan lain akan tahu mengenainya. Lantas rakan-rakannya juga akan klik Like.
Sifat viral ini juga dipanggil sebagai 'promosi dari mulut ke mulut'. Selain Facebook itu sendiri bersifat viral, pengguna-pengguna FB juga suka dan kerap berkongsi mengenai perkara yang mereka suka dan tidak. Jadi, apabila kita memaksimumkan teknik pemasaran di Facebook, mesej pemasaran kita akan menjadi semakin viral dan sampai kepada ribuan pengguna Facebook yang lain.


5) Pengguna Facebook Lebih Percayakan Rakan Mereka


Pelanggan baru amat sukar mempercayai kita, tetapi apabila rakan mereka mengatakan kita adalah usahawan yang boleh dipercayai, dari situ mereka akan mula yakin untuk membeli daripada kita. Mereka mungkin akan bertanya rakan-rakan mereka dahulu, bertanya di Group yang mereka sertai ataupun membaca tulisan rakan-rakan FB mereka.
Selain daripada itu, apabila mereka melihat rakan-rakan lain berinteraksi di Fan Page kita, ia akan menyebabkan mereka juga mahu turut serta dan ambil tahu mengenai kita.
15 buah E-book karangan Razif Yusof


Anda ada Facebook? Apa faedah yang anda dapat? Kini zaman semuanya di hujung jari. Jangan lepaskan peluang yang perlu kita rebut. PELAJARI CARA-CARA MENJALANKAN PERNIAGAAN INTERNET dengan kos yang jimat!
Ya! PERCUMA!!!

Pesawat yang tenggelam selama 67 tahun..

Sebuah Pesawat Perang Dunia Ke-II telah ditemui pada November 2010 di Tasik Michigan Waukegan, utara Chicago. Pesawat yang dikenali sebagai Vought F4U-1 bukanlah terhempas semasa perang dunia dulu, tapi semasa latihan penerbangan kerana kesan kerosakan yang terdapat pada bangkai pesawat berkenaan.

Menurut rekod, pesawat tersebut terhempas pada 7 Jun 1943 dan tenggelam sedalam 220 kaki. Juruterbang pula berjaya diselamatkan.

p/s: Kalau rajin, pergi la cari kat lombong belakang rumah.. Mana la tahu kan boleh terjumpa..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BUSUK GILER!!!

SALAM.MY

OH! TOLONGLAH TENGOK